Halı Tamiri Nasıl Yaplır
Halı bir ev için vazgeçilmez bir eşyadır. Ev hanımları genelde halı olmayınca ev çıplak gibi oluyor şeklinde tanımlıyorlar. Nasıl kıyafetlerimiz üstümüzü kapatıyorsa halılarda evin üstünü örtüyor, bu nedenle vazgeçilmez bir ev eşyası olarak karşımıza çıkar. Serildiği odaya renk ve rahatlık katar ve bir ev hissi verir. Bu konuda gerçekten hiç kuşku yok - hiçbir şey bir odayı iyi bir halı gibi bir araya getiremez.
Kıyafetlerimizdeki bir yırtık nasıl tüm moralimizi altüst ederse evdeki halımızdaki bir yırtık ta çok can sıkıcı olabilir. Zamanla oluşan aşınma ve yıpranmanın yanı sıra, üzerine koyulan oturma grubu veya sandalye kanepe tarzı ev eşyaları sürüklenirse veya evimizde beslediğimiz hayvanlar pençelerini veya dişlerini keskinleştirmek için kullanırsa halı yırtılabilir.
Yırtılan veya deforme olan halıların tamirini firmamız bünyesinde yaptırabilirsiniz. Meslekteki 15 yıllık tecrübemiz sayesinde bazı aşamaları yaparak nasıl bir terzinin kıyafetini yenilemesi gibi aynı şekilde halılarınızı yenileme işlemleri yapıyoruz. Aşağıdaki aşamalardan oluşan halı tamir işlemleriyle halınızı ilk günkü gibi gönül rahatlığıyla kullanacağınız şekle getiriyoruz.
1.İlk olarak; Firmamız yıllardır bu işi yapmanın getirdiği birikimle mutlaka halınızda yırtık olan bölümün bir parçası veya bir bölümünü buluyoruz.
2.Firmamız envanterinde bulunan halınıza özel piyasa da bulunmayan özel olarak üretimi yapılan halı bıçakları ile halınızın diğer kısımlarına zarar vermeden yırtık veya deforme olmuş yeri kesip alıyoruz.
3.Hasarlı alanın çevresinde bir çevre oluşturarak halıya çizgiler çizmek için bir tornavida kullanıyoruz. Bunlar kesme çizgileri olacak ve delikten veya lekeden birkaç cm veya daha fazla uzaklıkta olmasına dikkat ediyoruz.
4.İşaretlediğimiz çizgiler boyunca kesmek için halı bıçağını kullanıyoruz. Mümkün olduğunca düz kesiyoruz.
5.Depomuzda bulunan ve daha önce hazır ettiğimiz aynı boyutta bir halı parçasını kesmek için kılavuz kullanıyoruz. Yeni parçanın kestirmesinin, değiştirdiğimiz parçanın kestirmesiyle eşleştiğinden emin olduktan sonra değiştirilen parçanın tüyü halının geri kalanıyla aynı yöne bakmıyorsa onun taraklama ve dolaplama işlemlerine geçiyoruz.
6.Kuru bir çalışma olana kadar yapışkan desteği çıkarmıyoruz. Her bir bant parçasını (yapışkan tarafı yukarıya), yarısı mevcut halının altında ve diğer yarısı da yedek parçanın altında kalacak şekilde konumlandırıyoruz. Yapışkan arkalık çıkarıldıktan sonra bandı doğru şekilde yerleştirip halı dolgusu üzerinde bir işaretleyici kullanıyoruz.
7.İlk bant parçasından yapışkan desteği çok dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz. Halıyı bir elimizle yukarı çekip ve diğer elimizle bandı yerine kaydırıyoruz. Kalan parçalar için tekrarlıyoruz.
8.Şimdi de yedek parçayı yerleştirme zamanı geldi. Mükemmel bir şekilde eşleştirmek için bir tarafla başlıyoruz. Parçanın kenarlarını güvenli bir şekilde yerine bastırırıyoruz.
9.Bu işin profesyoneli olarak , elyafları birbirine geçirmek için "halı traktörü" adı verilen çivili bir silindir kullanıyoruz. Bir çift keskin makasla herhangi bir yönlü lifleri kesip, ardından bölgeye bir yığın malzemesi koyup tekrar dolaplamaya alıyoruz ve gece boyunca dolaplıyoruz.
10.Halınızı harika bir şekilde görünmesini sağlıyoruz.
Bu kadar kapsamlı ve profesyonellik gerektiren bir iş için firmamızı iletişim numaralarından arayabilir diğer komşu veya akrabalarınıza tavsiye edebilirsiniz arama motorlarına yırtık halı tamiri, halı tamiri nasıl yapılır, yanık halı tamiri, el dokuma halı tamiri terimlerini yazdığınız zaman bizim bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.